Øltradisjoner

Tidligere har det operert hele 12 bryggerier i byen og i distriktet, og Aass Bryggeri er nå det siste. Med sin beliggenhet ved Nedre Sund på Bragernes har bedriften en sentral plassering i bybildet og ligger fortsatt på det sted hvor den opprinnelige virksomhet ble drevet.

Aass Bryggeri er i dag en moderne industribedrift, med dype røtter i de gamle øltradisjoner. Kultur er en vesentlig del av Aass sin profil, og de ser det som sin oppgave å høyne ølets sosiale status i Norge. Måtehold og drikkekultur var vesentlig for de gamle nordmenn. Øl er verdens eldste drikk, den mest utbredte (med mulig unntakelse av the) og også den mest anvendelige og perfekte... brukt på riktig måte.

For å lære nordmenn mer om øl og dermed få mer respekt for den gamle kulturarv, arrangeres det foredragskvelder og ølkjennerkurs nær sagt året rundt i Aass Bryggeri sin Gildehall. Der finnes det også et senter for ølkultur, som stadig utvikles. Folk lærer her om hvilke øltyper som passer best til forskjellig mat, øl som krydder i mat, over- og undergjærede ølslag m.m.